29 Temmuz 2020 Çarşamba

47.78.04 Nace Kodu Kodu nedir?

Nace Kodu47.78.04
Nace AçıklamasıBelirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda hediyelik eşyaların, elişi ürünlerin ve imitasyon takıların perakende ticareti (sanat eserleri hariç)
Meslek Gurubu Kodu3
Meslek Gurubu AdıBijuteri, Oyuncak Ve Hediyelik Eşya
Faaliyet Sınıflandırması47
Alt Faaliyet Sınıflandırması78
İkinci Alt Faaliyet Sınıflandırması4

İncelemek için bakmış olduğunuz 47.78.04 Nace kodu Bijuteri, Oyuncak Ve Hediyelik Eşya kategorisinde yer alıp 3 nolu meslek gurup koduna sahiptir. 47.78.04 Nace kodu tam detaylı açıklaması ise "Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda hediyelik eşyaların, elişi ürünlerin ve imitasyon takıların perakende ticareti (sanat eserleri hariç)" şeklindedir.


NACE Kodu Nedir?

Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu, iş yerlerinin çalıştıkları alanlara göre tehlike sınıflarını belirleyen sistemin oluşturduğu altı haneli bir koddur. Bu sebeple altılı faaliyet kodu olarak da bilinir. Yeni işyeri açacak kişilerin Ticaret Odası'na kayıt yaptırmadan önce mutlaka NACE kodlarını bilmesi gerekir. İşyeri tehlike sınıfının belirlenmesi ve iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında gerekli önlemlerin alınması için bu kodun bilinmesi önemlidir.

NACE Kodu Ne İşe Yarar?

Şirketinizi Ticaret Odası’na kaydettirmeden önce NACE kodunuzu öğrenmeniz gerekir. Çünkü NACE kodunuzu öğrendiğiniz zaman iş yerinizin tehlike derecesini de öğrenirsiniz.

Kısaca açıklamak gerekirse, altı haneli NACE kodunuzdaki ilk iki rakam genel faaliyet sınıflandırmasını, son dört rakam da alt faaliyet sınıflandırmasını belirtir.

İş yerinizin tehlike derecesini (çok tehlikeli, tehlikeli, az tehlikeli) öğrenerek iş güvenliği yasalarının gerekliliklerini yerine getirmeniz, işinizi sorunsuz sürdürmenizi de sağlayacağından altılı faaliyet kodunuzu bilmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder